Aussen Horologiorum Opifex

Mijn overgrootvader, Cornelis Sta van Utrecht, was horlogemaker. Uitvinder, monteur, en sowieso de eerste Haagse motorrijder. Nu was de auto-en motortechniek bij mijn broers in betere handen - maar ik ben al jaren gefascineerd door - vooral oude - (zak)horloges. 

Via het Horlogeforum kwam ik bij de workshops van @Vinwat terecht. En leerde ik snel en veel. Niet dat het geduld en de precisie van een horlogemaker van nature bij me past,  'rommelaar' zijnde. Maar dat leer je na 1 gesloopte deksteen wel snel af.... 

...En voor je het weet komen vrienden, kennissen en collega's bij je langs.  Met een vraag. Mijn vaste antwoord: "OK, ik repareer je horloge, c.q. ik zet er een nieuwe batterij of zelfs uurwerk in. Op jouw risico!" Het gaat inmiddels al vrij aardig, maar - ik trek nog niet je Patek Philippe uit elkaar voor een complete restauratie. Ik opereer als 'Horologiorum Opifex', redder van (opgegeven) uurwerken, maar ik doe dat nog wel met enige reserve. 't Bedrijf is in opbouw. Maar met een paar jaar ontwerp ik zelf mijn eerste horlogeserie. We mikken hoog... Dus, hebt u een 'opgegeven' horloge dat u niet op wilt geven? Neem contact op!     

En in november 2020 was dat eerste eigen model er!